
Uleiul de nuca de cocos ascunde o tona de beneficii: De la cosmetica/alimentatie/produse naturiste la creme pentru protectie solara.
Pentru hemoroizi uleiul de nuca de cocos ajuta la diminuarea temporara a durerilor si a inflamarii zonei rectului!
Se aplica cateva picaturi pe locul afectat. Intern se poate lua cate o lingura de ulei de cocos dimineata la pranz si seara. Se considera ca aceasta dieta poate ajuta la normalizarea greutatii corporale, optimizarea metabolismului si ca un aport caloric fara dezavantajele cunoscute in cazul celorlalte alimente (bogate in grasimi). Spre deosebire de celelalte alimente bogate in grasimi saturate,considerate periculoase pentru organism, acompaniate de boli cardiovasculare, modificarea tensiunii arteriale,inrautatirea circulatiei arteriale, uleiul din nuca de cocos nu contine colesterol si are o structura chimica diferita de a celorlalte grasimi (de natura animala sau uleiuri gasite in comert).
Ce contine uleiul nucii de cocos?
Vitaminele A,C,D,E. Uleiul are si proprietati antibacteriene/antivirale (fiind folosita si in cremele pentru picioare cu probleme)
Uleiul de nuca de cocos hraneste pielea si in multe cazuri o vindeca, dandu-i un aspect sanatos. Incercati sa aplicati cateva picaturi si pe unghii! Pentru par si pielea capului poate fi o experienta unica in imbunatatirea aspectului si sanatatii scalpului si a parului. Daca aveti calcaiele crapate/uscate/deshidratate ar fi bine sa incercati uleiul de cocos si acolo cu o masare usoara, lasati pielea sa absoarba uleiul. Daca nu turnati ulei in exces nu e nevoie sa stergeti sau sa spalati ulterior zona afectata. Acest ulei nu da senzatia neplacuta data de alte creme sau uleiuri!!!Daca aveti ochi obositi de la calculator,puteti aplica foarte putin ulei pe sprancene masand foarte bland.
Daca sunteti deranjat de mirosul transpiratiei preparati urmatorul amestec: Amestecati in parti egale ulei virgin de nuca de cocos, faina de porumb si bicarbonat de sodiu. Amestecul are un miros placut de nuca de cocos.Puteti regla vascozitatea prin marirea/micsorarea cantitatii de ulei.
Uleiul de nuca de cocos amelioreaza durerile reumatice si ajuta in osteartrita.
Pentru o curatare eficienta a parului si a scalpului, folositi ulei de cocos caldut masand scalpul si parul inainte de spalarea efectiva. Puteti infasura capul cu un prosop pentru o absorbtie optima a uleiului in par.
Pentru caderea parului (firul de par se subtiaza progresiv) un remediu interesant ar fi un amestec de ulei de cocos si cateva flori de hibiscus (trandafir chinezesc).Fierbeti acest amestec si strecurati-l. Aplicati pe par si masati scalpul, infasurati capul cu un prosop cald.
Fierbeti frunze de menta in ulei de cocos.Strecurati amestecul.Masati parul cu acest tratament (pentru pierderea parului este indicat sa beti si ceai verde de doua ori pe zi).
Reteta pentru imbunatatirea circulatiei sanguine in zona scalpului:Amestecati putin camfor cu ulei de nuca de cocos si incalziti acest amestec.
Masati pielea capului 10 minute cu miscari circulare. Lasati-l 30 de minute sa-si faca efectul dupa care puteti sa va spalati.
Pentru indepartarea eficienta a urmelor de fard puteti utiliza o bucata de vata inmuiata cu cateva picaturi de ulei de nuca de cocos.
Video: Tratament pentru par cu ulei nuca de cocos.
Ulei de nuca de cocos pentru par.
Uleiul nucii de cocos pentru riduri
Ulei nuca de cocos:Beneficii/Utilizari
Plante medicinale tratament hemoroizi
Despre Avocado: Aliment medicament